Recensies

Nieuwjaarsconcert 11 en 12 januari

EPE - Het nieuwjaarsconcert o.l.v. dirigent Willie Buunk op 11 en 12 januari in de Hezebrink te Emst was een groot succes, een prachtig afwisselend programma dus een groot compliment aan de dirigent van KNA.
Het publiek heeft de vereniging niet in de steek gelaten, de kaartjes waren uitverkocht.
Tijdens het spelen van Happy New Year opende voorzitter Willem van Aperloo het concert.
Het programma werd door Sander Ordelman met veel humor gepresenteerd.
De leerlingen hebben o.l.v. Teuntje Bosch prima gespeeld, er was in een jaar een grote vooruitgang te horen. 
Het recreantenorkest heeft het publiek verwend met een mooi programma. Een kleine greep uit dit programma is het muzieknummer Imaginary landscapes - L. v. Rooyen arr. W.Boonstra/W.Buunk , dit nummer werd prachtig ten gehore gebracht zo ook Blieve loepe van Rowwen Heze arr. W. Buunk met zang van de drummer Gerbert Tiemens. En hoe verrassend een trombone kan klinken samen met accordeon liet Gertjan de Wilde horen in La promenade de monsieur Basse. Tijdens het spelen van opzij, opzij, opzij, kwamen de leden van het A-orkest het toneel op en zat er een accordeonorkest van wel 50 personen. Samen werd Kortjakje op reis gespeeld een nummer van P.Verzijde. 
In de pauze werd het publiek getrakteerd op heerlijke oliebollen gebakken door Toos Visch en Elly Leusink.
Hierna was de huldiging van Gerbert Tiemens,hij is 40 jaar lid van KNA. De voorzitter sprak waarderende woorden en overhandigde hem een mooie dasspeld van de vereniging. De accordeonbond Novam was helaas niet aanwezig en liet de huldiging over aan de voorzitter van KNA.
Na de pauze opende het zangsextet Notru Dames uit Deventer het programma met prachtige zang. Zo was er een verrassend nummer over ,,Het accordeon'' en ook het bekende Yesterday van de Beatles werd in een ander jasje mooi gezongen. Het Klein Accordeon Orkest en slagwerker Ernst-Jan van Egten begeleide Notru Dames met de Bohemian Rhapsody van F. Mercury. Het A-orkest speelde muziek uit Ierland en de solo in Gabriellas song werd prachtig gezongen. Samen met de muzikanten van Prins Bernhard uit Emst werden vier Balkandansen gespeeld wat erg in de smaak viel bij het publiek. En natuurlijk was er tot besluit muziek van Strauss, An der schonen blauen Donau en de Radetzky mars, een gezamenlijke afsluiting door alle medewerkenden.

MUSIC ALLIANCE VAASSEN

Geslaagde “Music Alliance” in Vaassen.   Woensdagavond 10 oktober was het even dringen bij de deuren in “De Wieken” te Vaassen. En waar op gehoopt was gebeurde, alle kaarten verkocht en een “volle zaal”. Het podium was volledig bezet door de muzikanten van muziekvereniging “Prins Bernhard”uit Emst en Accordeonvereniging “Kunst Na Arbeid”uit Epe. Speciale gasten waren op deze avond de zangers Zwier van der Weerd, Anton Koopmans en Piet de Groot. Een prachtige entourage voor wat later zou blijken een verrassend concert.  Nadat Jan Willem Lagerweij, voorzitter van Prins Bernhard deze avond opende werd de microfoon overhandigd aan Eibertine Holubek, zij presenteerde deze avond. Duidelijk werden de muzieknummers toegelicht en aangekondigd.  De dirigenten Willie Buunk van K.N.A. en Arjan Eek van Prins Bernhard hebben ervoor gekozen om veel muzieknummers samen of met solisten uit dan juist het “andere”orkest ten gehore te brengen wat een prachtige  meerwaarde was voor het betreffende muzieknummer. Het openingsnummer Under Construction van J. van Dijk werd afwisselend door de orkesten gespeeld en gezamenlijk beëindigd. De zangers Zwier, Anton en Piet waren op deze avond in topvorm, zij namen het publiek mee in hun enthousiasme. Menigeen pinkte even een traantje weg bij de meer gevoelige nummers. Het was op tijd pauze en er was ruimschoots tijd om even een consumptie te gebruiken in de prachtig “aangeklede” sporthal. Ook na de pauze werden er veelzijdige muzieknummers gespeeld door de orkesten en niet te vergeten” de solisten”. Een mooi en afwisselend concert met veel verrassingen was dan ook de mening van het publiek. Jan Willem Lagerweij besloot de avond op de gebruikelijke manier met veel waardering voor de muzikanten en hun  dirigenten en uiteraard de drie zangers. Tot slot werd Con te Partiro gespeeld en gezongen en een mooier besluit van een fantastische muziekavond kon er niet zijn. De organisatie van deze avond was in handen van Berry de Wilde, Trijntje Steunenberg, Corien van Amersfoort en Gerbert Tiemens,  zij zijn lid van Prins Bernhard en K.N.A. Op 10 oktober 2012 was Music Alliance een overeenkomst die zeker voor herhaling vatbaar is.

Uit onze plaatselijke krant

Bijzonder jubileumconcert Kunst Na Arbeid

Jubileumconcert 16 april 2011

Er was bijzonder veel publiek zaterdagavond 16 april j.l. in de Amfihal te Epe naar aanleiding van het 70-jarig jubileum van de Eperse accordeonvereniging Kunst Na Arbeid. Al een week voor de uitvoering was er geen toegangskaart meer te verkrijgen. ‘Dit overtreft al onze verwachtingen,’ was de algemeen gehoorde opmerking. Leuk om voor zo’n volle zaal te spelen, in het centrum van Epe. Voor deze bijzondere avond werden samenwerkingen aangegaan met een Blazerskwartet van Muziekvereniging Wilhelmina uit Heerde, met het Groot Mannenkoor Zwolle o.l.v. Paul Michèl Tijssen en de Balletgroep van Mamuze o.l.v. Yvonne Ballijns.

 

Het programma werd geopend door het Recreantenorkest o.l.v. Willie Buunk, al jarenlang de dirigente van zowel Recreanten- als A-orkest bij KNA. Zij speelden een gevarieerd en muzikaal programma, wat werd geopend met Greensleeves. Daarna onder andere Floral Dance samen met het Blazerskwartet en Oh Shenandoah samen met het Groot Mannenkoor Zwolle.  Nadat het Recreantenorkest klaar was met haar programma, werd het vervolgd door het Groot Mannenkoor Zwolle. Met liederen als De Peperbus (het koor komt tenslotte uit Zwolle!), Mala moja en Quattro cavai che trottano werd het luisterend oor aangenaam vermaakt. Alles werd in de oorspronkelijke taal gezongen en uit het hoofd.

 

Na de pauze bracht het A-orkest haar programma ten gehore. Het eerste nummer Under Construction is speciaal gecomponeerd t.g.v. het 100-jarig bestaan van Aannemersbedrijf G. De Wilde. Daarna Zirkus Zirkus van Adolf Götz waarbij de balletgroep een choreografie had gemaakt. Mooi om naar te luisteren en bijzonder om naar te kijken. Alle meiden waren erg enthousiast. Bij Contrasto Grosso medewerking van het Blazerskwartet van Wilhelmina en Drei Temperamente  was een gezamenlijk stuk met het Groot Mannenkoor.

De afsluiting, waarbij ook alle gasten nog een keer langskwamen en een bijdrage leverden, werd gevormd door Ode aan het Nederlied. Het publiek heeft enthousiast meegeklapt en een staande ovatie vormde de grote waardering als slotstuk van de avond.

Kunst Na Arbeid twee avonden uitverkocht

Er was bijzonder veel publiek afgelopen vrijdag- en zaterdagavond 11 en 12 november op de jaarlijkse uitvoering van Accordeonvereniging Kunst Na Arbeid. Locatie: De Hezebrink te Emst. Parkeerplaatsen: niet meer te vinden. Wel prachtige muziek en veel gezelligheid.

 

In de aankondigingen stond ‘Gaat KNA klassiek?’. Voorzitter Dick Visch opende de avond met diezelfde vraag met de opmerking ‘Oordeelt u zelf, we horen graag wat u ervan heeft gevonden’.

Beide avonden werd het spits afgebeten door twee leerlingen: Elise Smit en Danny Bosch. Prachtig gespeeld en daarmee een belofte voor de toekomst van KNA! Ze speelden Long, long ago, een Iers nummer. Versterking daarbij kregen ze van het Klein Accordeon Orkest.

Het programma werd vervolgd met het Recreantenorkest, dat nummers ten gehore bracht als Tristesse van F. Chopin en Stay with me van W.A. Mozart. Zoals traditie is geworden onder leiding van dirigente Willie Buunk, is ook dit jaar weer samenwerking gezocht met een aantal zeer bijzondere muzikanten. De zanggroep Blent (‘met een ‘t’ aan het end’) uit Zwolle verzorgde een deel van het programma. Ze zongen het lied Licht op de lakes samen met het Recreantenorkest en verzorgden zowel voor als na de pauze een prachtig, afwisselend en zeer verrassend eigen programma. Van klassiek, tot Nederlandstalig (drs. P.).

 

Maar liefst 4 jubilarissen

 

Er waren 4 jubilarissen te huldigen. Dick Visch 50 jaar, Teuntje Bosch-Gorselink 50 jaar, Betsie Ensink-Jonker 50 jaar en Gini Kluin 50 jaar. Er waren lovende woorden voor deze leden. U zult denken: een prestatie om zo’n lange tijd lid te zijn van een vereniging. Maar voor deze leden is het heel vanzelfsprekend. Het  moge duidelijk zijn dat het alles zegt over hoe het verenigingsleven wordt gewaardeerd en met hoeveel liefde, plezier en passie er iedere woensdagavond gespeeld wordt. Voor allen was er een oorkonde en legpenning van de NOVAM (Nederlandse Vereniging voor Accordeon en Mondharmonica), veel felicitaties en prachtige bloemen.

 

Na de pauze

 

Samen met het A-orkest bracht Blent het prachtige Plaisir d’amour ten gehore. Het A-orkest liet een afwisselend en klassiek programma horen. Van Sinfonia alla barocco van T. Huggins tot Olé Salsa van A. Malando. Met als knallende afsluiting het lied Villa Volta, een lied uit de Efteling, lieten zowel A-orkest als Blent horen wat voor volume en muzikaliteit er ten gehore gebracht kan worden.

Het waren twee memorabele avonden. Veelgehoorde opmerkingen van het publiek en de leden ‘Blent was prachtig, waar komen ze eigenlijk vandaan?’ en ‘We hebben werkelijk genoten van de afwisseling in het muzikale programma’. Een mooi compliment. Voor Blent en KNA. Eigenlijk nu al nieuwsgierig naar het programma van volgend jaar…