Laatste nieuws

Najaarsuitvoering 12 november 2022

Zaterdagavond hebben beide orkesten zich laten horen op de najaarsuitvoering in de Hezebrink in Emst. Het was een prachtig concert, waar veel belangstelling voor was. 

Meer informatie en een foto is te vinden op de site van Vaassen Actief.   Klik hier

Ook was er een jubilaris: Gerbert Tiemens. Hij werd gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap.  Klik hier

Het volgende programma werd gespeeld.

A-Orkest:

Jig uit St. Paul's Suite - Gustav Holst

Tres Composiciones Pora Orquesta de Acordeon - Gerie Daanen

Rikudum - Jan van der Roost

Recreanten-orkest:

Charleston-Time - Renato Bui

Cent Mille Chansons - E. Marny & M. Magne

Children's Train - Heinz Waldvogel

Three Ukrainian Songs - Hotze Jelsma

Pauze

Recreanten-orkest:

Arumbai - C. Latul

Largo - G.F. Händel

Wim Sonneveld Successen

A-orkest:

Thema und Variationen - Alexander Glazunov

A little bit of Queen - Matthias Hennecke

Rabo Clubsupport 6 oktober 2022

Vanavond zijn de bedragen van de Rabo Clubsupport bekend gemaakt. KNA mag het mooie bedrag van € 563,99 in ontvangst nemen. Daar zijn we erg blij mee! 
We bedanken iedereen die een stem op onze vereniging heeft uitgebracht en natuurlijk ook de Rabobank voor dit initiatief. 

Rabo ClubSupport 5 t/m 27 september 2022

Ook dit jaar doen we weer mee met de Rabo ClubSupport. Wilt u ons steunen? Vanaf 5 t/m 27 september kan er worden gestemd. 

Bent u lid van de Rabobank, breng dan uw stem uit op onze vereniging. Hoe meer stemmen, hoe hoger het sponsorbedrag. Dit bedrag willen besteden aan optredens in verzorgingshuizen in de gemeente Epe om zo de ouderen in de omgeving te laten genieten van een avondje mooie luistermuziek.

Stem direct in uw Rabo App of online op www.rabo-clubsupport.nl en kies in de regio Noord Veluwe voor Accordeonvereniging Kunst Na Arbeid Epe. 

Alvast bedankt voor uw stem!

Zomervakantie 2022

Op 20 juli hebben de leden een gezellige afsluitavond bij het Veluws Eethuisje gehad. De repetities voor het nieuwe seizoen beginnen weer op woensdag 7 september. 

Het bestuur wenst alle leden, donateurs en belangstellenden een fijne zomervakantie.

Zomerconcert Helfterkamp 15 juni 2022

Het was al jaren vaste prik dat KNA een zomerconcert gaf op camping de Helfterkamp in Vaassen. De afgelopen twee jaar was dat helaas niet mogelijk, maar nu is de draad weer opgepakt. Op woensdagavond 15 juni klonk er weer accordeonmuziek. Zowel Recreantenorkest als het A-orkest hebben een luchtig programma gespeeld. Het was als vanouds een gezellige avond, met veel zon en belangstellenden. 

Een mooie fotoreportage is te vinden op de site van Vaassen Actief.  Klik hier

Bevrijdingsconcert 23 april 2022

Als onderdeel van het programma '75+2 jaar Vrijheid Gemeente Epe' was het zaterdagmiddag 23 april de beurt aan het groot orkest van alle muziekverenigingen uit onze gemeente, te weten: Kunst Na Arbeid, Koninklijke Harmonie Epe, Prins Bernhard Emst, Vaassens Fanfare Corps en Vriendschap Oene. Onder grote belangstelling openden de ruim 125 muzikanten het concert op het plein bij de Grote Kerk in Epe met 'Van Oranje'. Hierna volgden Crimson Tide, Soldaat Van Oranje, The Greatest War Themes, Glenn Miller Story, To My Country en Honor To The Liberators. In het laatste nummer droegen ook de toehoorders hun steentje bij door het Wilhelmus uit volle borst mee te zingen. Doordat de muziekstukken werden geleid door 4 dirigenten en in diverse samenstellingen werden uitgevoerd, was het een zeer gevarieerd programma. Het publiek genoot zichtbaar van de verschillende klankkleuren van de instrumenten en van het zonnetje. Af en toe zorgde de wind ervoor dat een muzikant een paar maten moest laten schieten om zijn standaard of muziekpapier veilig te stellen. Aparte vermelding verdienen de twee solisten. Het ontroerende 'Schindler's List' werd ten gehore gebracht door violiste Isabelle Doodhagen, begeleid door Kunst na Arbeid. Het geheel werd gezamenlijk afgesloten met een medley van Vera Lynn, met prachtige stem gezongen door Merlin Fiene. Het was een zeer geslaagd optreden!

Een mooie sfeerimpressie is te vinden op de site van Vaassen Actief.  Klik hier

Via onderstaande links zijn video's van een aantal nummers te bekijken:

Honor to the liberators

Glenn Miller story

Schindler's List

Vera Lynn forever

Dwaallicht Festival 25 maart 2022

Na bijna 2,5 jaar kon er eindelijk weer een optreden worden gegeven. Het A-orkest mocht het openingsconcert verzorgen tijdens het Dwaallicht Festival in Ermelo. Het was een mooi optreden in een kerk vol publiek. 

Op het programma stonden o.a. een medley van Gilbert O' Sullivan en Queen. Hieronder een kleine impressie van deze muziek: 

Gilbert O' Sullivan

A little bit of Queen

Het koffieconcert

Het koffieconcert van KNA op zondag 28 november 2021 is i.v.m. de huidige corona-situatie uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Zodra  de nieuwe datum bekend  is, zullen wij dit kenbaar maken  op onze website. 

Dank voor uw begrip.

Met muzikale groet,

Het bestuur van KNA

Vakantie

Het bestuur wenst alle leden een hele fijne vakantie. 

Woensdag 1 september beginnen de repetities weer en kunnen wij hopelijk allemaal weer lekker muziek maken met elkaar. Tot dan!

Erelid

Gerbert Tiemens werd maandagavond 5 juli op de ledenvergadering in het zonnetje gezet. Hij is 40 jaar lang bestuurslid geweest bij KNA. Hij heeft besloten na al deze jaren in het bestuur gezeten te hebben te stoppen als bestuurslid en heeft het stokje overgedragen aan Hanneke Nijkamp. Na een dankwoord door de voorzitter is hij, met instemming van de leden, benoemd tot erelid van KNA.

 

Gerbert Tiemens benoemd als erelid tijdens de ledenvergadering. 

Jubilarissen

10 jubilarissen bij Accordeonvereniging KNA Epe

Maandagavond 5 juli zijn 10 leden van Kunst Na Arbeid gehuldigd op de jaarlijkse ledenvergadering.De jubilarissen zijn Willemien van der Worp en Timen Plakmeijer (12,5 jaar lid), Annet Buitenhuis, Shirley Hagen, en Bert Dijkslag (40 jaar lid), Betsy Ensink, Dick Visch, Teuntje Bosch en Gini Klui (60 jaar lid). Bijzonder is het jubileum van erelid Riek Elskamp, zij is maar liefst 70 jaar lid van KNA! Door omstandigheden konden niet alle jubilarissen op de ledenvergadering aanwezig zijn. De aanwezige jubilarissen werden toegesproken door de voorzitter en kregen een oorkonde van de Novam, een aandenken van de vereniging en een mooie bos bloemen overhandigd. KNA hoopt dat zij nog vele jaren bij de vereniging mogen spelen.

Jubilarissen achterste rij v.l.n.r. : Dick Visch, Shirley Hagen, Willemien van de Worp.

Voorste rij v.l.n.r. : Riek Elskamp, Betsy Ensink, Gini Kluin, Teuntje Bosch.

Onbrekende jubilarissen: Annet Buitenhuis, Bert Dijkslag, Timen Plakmeijer.

Info covid-19 19-11-2020

Het bestuur heeft besloten tot nader bericht te stoppen met de wekelijkse repetities. Blijf allen gezond!

Raboclubsupport 13-11-2020

KNA ontving € 298,80 van de Rabobank ClubSupport actie! Dank aan allen die op onze vereniging gestemd hebben en ook Rabobank hartelijk dank voor deze bijdrage! We hopen in 2021 ons 80-jarig jubileum alsnog te kunnen vieren, de bijdrage van de Rabobank is daarvoor bestemd.

Update 15-10-2020

Ook wij ontkomen er niet aan en hebben onze weekelijks repetities stilgelegd t/m 11 november. Dan gaan wij de situatie bekijken of er nog gerepeteerd kan worden.  

 

Het  bestuur, 

Update 02-09-2020

Vanaf 2 september zijn wij weer begonnen met de repetities van het A-orkest en Recreanten orkest dit alles is in de Rabozaal van EGW kulturhus Epe en uiteraard op 1,5 meter afstand. 

Update 5-06-2020

Op 10 juni aanstaande gaat KNA weer beginnen met de weekelijkse repetities, dit mag met maximaal 15 personen op 1,5 meter afstand. Dit alles vind plaats in de Ds. Prinszaal aanvang 19.30 uur tot 21.00 uur. 

Update 11-05-2020

Het novam festival van 27 september gaat ook NIET DOOR.

Het staat nu gepland op 25 april 2021.

Update 11-05-2020

Het novam festival, stond gepland op 26 september gaat NIET DOOR!

Het staat nu gepland op april 2021.

Update 20-04-2020

Het zomerconcert van woensdag 27 mei bij camping de Helfterkamp is afgelast.

Ook deelname op 13 juni bij het Samenloop voor hoop in Heerde is  afgelast.

Deelname op het festival van de novam staat nu gepland onder voorbehoud op 27 september.

Het jubileumconcert van 31 oktober komt ook te vervallen en hiervoor komt een nieuwe datum begin 2021.

Update 31-03-2020

Beste muziekliefhebbers,

Het bestuur van KNA Epe heeft besloten de maatregelen van het RIVM en het advies van het KNMO op te volgen.

Dit houdt in dat alle activiteiten (repertities) van de vereniging t/m 6 april afgelast worden. Inmiddels is deze regel tot en met 28 april van kracht.

Dit betekent dat wij NIET zullen deelnemen tijdens het muziekfestival van de novam 26 april a.s. in Hilversum.

Het bestuur houdt alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus goed in de gaten en zullen nieuwe informatie met u delen.

We hopen voor een ieder dat deze pandemie snel voorbij mag gaan en dat u snel weer van onze muzikale klanken kunnen laten genieten.

Het bestuur KNA Epe.